Du behöver
- 1 romanescohuvud (eller blomkål)
- vatten, salt
- 2 gula lökar
- 2 msk smör
- 4 (benfria) fläskkotletter
- 1/2 dl vetemjöl
- salt, svartpeppar
- 5 dl (kalv)buljong
- 1/2 dl sherry eller portvin
- 3 dl snabbcouscous
- 1/2–1 dl russin
Gör så här
1
1 Koka romanescon knappt mjuk i saltat vatten (2 teskedar salt per liter vatten), 8–12 minuter, känn med sticka. Slå bort vattnet, håll kålen varm.
2
2 Halvera, skala och skiva löken, stek den mjuk i hälften av smöret på dryg medelvärme, minst 5 minuter. Ta upp och stek mjölvända, saltade och pepprade kotletter väl brynta i lite varmare panna. Slå på 2 deciliter av buljongen samt vinet, lägg i löken och låt puttra färdigt under lock, cirka 5 minuter.
3
3 Koka upp resten av buljongen och rör i couscous och russin. Dra från plattan och låt svälla 5 minuter, rör om med gaffel.
Näringsvärde:
Kcal 684 , Fett 24 g, Kolhydrater 63 g, Fibrer 5 g