Du behöver

  • 1 romanescohuvud (eller blomkål)
  • vatten, salt
  • 2 gula lökar
  • 2 msk smör
  • 4 (benfria) fläskkotletter
  • 1/2 dl vetemjöl
  • salt, svartpeppar
  • 5 dl (kalv)buljong
  • 1/2 dl sherry eller portvin
  • 3 dl snabbcouscous
  • 1/2–1 dl russin

Gör så här

1
1 Koka romanescon knappt mjuk i saltat vatten (2 teskedar salt per liter vatten), 8–12 minuter, känn med sticka. Slå bort vattnet, håll kålen varm.

2
2 Halvera, skala och skiva löken, stek den mjuk i hälften av smöret på dryg medelvärme, minst 5 minuter. Ta upp och stek mjölvända, saltade och pepprade kotletter väl brynta i lite varmare panna. Slå på 2 deciliter av buljongen samt vinet, lägg i löken och låt puttra färdigt under lock, cirka 5 minuter.

3
3 Koka upp resten av buljongen och rör i couscous och russin. Dra från plattan och låt svälla 5 minuter, rör om med gaffel.


Kommentar:
Näringsvärde:
Kcal 684 , Fett 24 g, Kolhydrater 63 g, Fibrer 5 g