Du behöver

  • 400 g fänkål
  • vatten salt
  • 8 dl mellanmjölk
  • 5 msk vetemjöl
  • salt kajennpeppar
  • 1.5 msk dragon finhackad färsk
  • 500 g koljafilé (tinad)
  • 2 msk potatismjöl
  • 0.75 tsk salt
  • 2 st kajennpeppar duttar
  • 1/2–1 dl vetemjöl
  • smör att steka i

Gör så här

1
1 Skiva fänkålsstånden grovt. Koka i vatten som precis täcker, med 1 tesked salt per halvliter vatten. När skivorna är knappt mjuka slås vattnet bort. Håll fänkålen varm.

2
2 Koka upp 6 deciliter mjölk under omrörning. Skaka sista mjölkskvätten jämnt med mjölet i burk med lock. Rör ner redningen i den kokande mjölken och låt nu puttra 5 minuter. Smaksätt med cirka 3/4 tesked salt och några duttar kajennpeppar. Blanda i dragon och den kokta fänkålen.

3
3 Kolla att fisken är benfri, dela den i mindre bitar. Lägg i matberedare med knivarna i, tillsätt potatismjöl, salt och kajenn. Mixa.

4
4 Forma färsen till 8 biffar. Vänd i vetemjöl och stek cirka 3 minuter på varje sida. Servera bums.


Kommentar:
Näringsvärde:
Kcal 531, Fett 14 g, Kolhydrater 60 g, Fibrer 7 g