Du behöver

  • 2.5 st gula lökar
  • smör
  • 1 tsk strösocker
  • 1.5 msk ättika 12 %
  • salt och nymalen vitpeppar
  • 2 msk hackad dill
  • 600 g torskfilé
  • salt
  • rågmjöl

Till servering

citronklyftor
potatis kokt eller pressad

Gör så här

1
1 Skala och skiva löken. Stek den i smör på medelvärme i 7–8

2
minuter, tillsätt socker och ättika, låt fräsa ytterligare någon minut. Salta och peppra, blanda i dill.

3
2 Salta fiskfiléerna och vänd dem i rågmjöl. Stek dem 2 minuter på varje sida i brynt smör.

4
3 Servera med den syrade löken, citronklyftor och kokt eller pressad potatis.


Kommentar:
Näringsvärde
Kcal 428, Fett 13 g, Kolhydrater 44 g, Fibrer 5 g