Du behöver
- 3 dl bulgur
- 1 st aubergine
- 1 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta stor
- 1 pkt kikärter 380 g
- 0.5 dl pinjenötter
- 2 dl rucola
- 2 msk olivolja
- 1 dl granatäppelkärnor
- salt och peppar
Till servering
matyoghurt med några droppar olivolja
Gör så här
1
1 Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen.
2
2 Skär under tiden auberginen i tärningar. Skala och hacka lök och vitlök. Skölj kikärterna i ett durkslag.
3
3 Rosta nötterna i en panna. Skölj och grovhacka rucolan.
4
4 Stek aubergine, lök och vitlök i olivoljan i en panna på medelvärme tills auberginen börjar mjukna och allt har fått fin färg i 3–4 minuter.
5
5 Blanda ner bulgur, pinjenötter och granatäpple i grönsaksfräset. Smaka av med salt och peppar. Servera med matyoghurt blandat med lite olivolja.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows
Näringsvärde
Kcal 445, Fett 12 g, Kolhydrater 56 g, Fibrer 18 g