Du behöver

  • 3 dl bulgur
  • 1 st aubergine
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta stor
  • 1 pkt kikärter 380 g
  • 0.5 dl pinjenötter
  • 2 dl rucola
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl granatäppelkärnor
  • salt och peppar

Till servering

matyoghurt med några droppar olivolja

Gör så här

1
1 Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen.

2
2 Skär under tiden auberginen i tärningar. Skala och hacka lök och vitlök. Skölj kikärterna i ett durkslag.

3
3 Rosta nötterna i en panna. Skölj och grovhacka rucolan.

4
4 Stek aubergine, lök och vitlök i olivoljan i en panna på medelvärme tills auberginen börjar mjukna och allt har fått fin färg i 3–4 minuter.

5
5 Blanda ner bulgur, pinjenötter och granatäpple i grönsaksfräset. Smaka av med salt och peppar. Servera med matyoghurt blandat med lite olivolja.


Kommentar:
Näringsvärde
Kcal 445, Fett 12 g, Kolhydrater 56 g, Fibrer 18 g

Tillagningstid
30 minuter
Portioner
4 portioner

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows