Du behöver

  • broccoli (250 g)
  • 1 st vitlöksklyfta liten
  • 200 g färskost light
  • 0.5 dl mjölk
  • 1 st ägg
  • 2 dl parmesanost finriven
  • 400 g pasta t ex taglioni
  • 60 g salami strimlad
  • salt, svartpeppar

Till servering

4 st äggulor
parmesanost nyriven

Gör så här

1
1 Skär loss broccolibuketter från stocken, halvera stora bitar. Skiva stocken.

2
2 Skala och finriv vitlöken. Vispa ihop färskost, mjölk, ägg, parmesan och vitlök i en bunke.

3
3 Koka pasta och broccoli tillsammans i väl saltat vatten (förutsatt att pastan är färsk). Häll av i durkslag och häll sedan tillbaka i kastrullen.

4
4 Ge färskostblandningen ett uppvisp och häll det över pastan. Tillsätt salami och blanda mycket väl. Servera genast med äggula och parmesan.


Kommentar:
Näringsvärde
Kcal 544, Fett 26 g, Kolhydrater 47 g, Fibrer 4 g

Tillagningstid
30 minuter
Portioner
4 portioner

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows