Du behöver
- 4 st hårdkokta ägg kalla, hackade
- 1 st rödlök skalad, hackad
- 1 st liten burk ansjovis avrunnen, hackad
- 1 tsk ansjovislag eventuellt
- 0.5 st burk crème fraîche
- 1 msk klippt gräslök
- salt nymalen svartpeppar
- 600 g strömmingsfilé
- 2 dl ströbröd
- smör till stekning
Till servering
potatis nykokt pressad
Gör så här
1
1 Vänd ihop ägg, lök, ansjovis, ev lag, creme fraiche och gräslök försiktigt. Smaka av.
2
2 Skölj och torka av strömmingen. Klipp bort ryggfenan. Häll ströbrödet på ett stort fat, lägg på hälften av strömmingarna med skinnet nedåt. Salta. Lägg ihop med resten av strömmingen. Vänd i ströbrödet. Stek i smör och olja till fin färg, cirka 3 minuter per sida. Servera med såsen och pressad potatis.
Näringsvärde
Kcal 524
Fett 26 g
Kolhydrater 37 g
Fiber 4 g