Du behöver

  • 4 st hårdkokta ägg kalla, hackade
  • 1 st rödlök skalad, hackad
  • 1 st liten burk ansjovis avrunnen, hackad
  • 1 tsk ansjovislag eventuellt
  • 0.5 st burk crème fraîche
  • 1 msk klippt gräslök
  • salt nymalen svartpeppar
  • 600 g strömmingsfilé
  • 2 dl ströbröd
  • smör till stekning

Till servering

potatis nykokt pressad

Gör så här

1
1 Vänd ihop ägg, lök, ansjovis, ev lag, creme fraiche och gräslök försiktigt. Smaka av.

2
2 Skölj och torka av strömmingen. Klipp bort ryggfenan. Häll ströbrödet på ett stort fat, lägg på hälften av strömmingarna med skinnet nedåt. Salta. Lägg ihop med resten av strömmingen. Vänd i ströbrödet. Stek i smör och olja till fin färg, cirka 3 minuter per sida. Servera med såsen och pressad potatis.


Kommentar:
Näringsvärde
Kcal 524
Fett 26 g
Kolhydrater 37 g
Fiber 4 g