Du behöver

  • 1 Riv morötterna medelgrovt. (Stav)-mixa avrunna kik­ärter med ägg, 3/4 tsk salt, ett par duttar kajenn och spiskumminen. Forma 8 biffar och vänd dem i ströbröd. Koka matvete efter recept på paketet.
  • 2 Hetta upp 1–2 matskedar olja i medelvarm stekpanna, stek biffarna 3–4 minuter på varje sida. Håll varmt och fräs hastigt spenaten blank i pannan. Vänd ner i färdigt matvete. Servera med naturell, gärna örtströdd, yoghurt.
  • Tips! Gillar du inte spiskummin? Byt till cirka ? tesked vanlig mald kummin.

Gör så här

1
4 medelstora morötter

2
2 burkar (à 400 g) ätfärdiga kikärter

3
1 ägg

4
salt, kajennpeppar

5
3/4–1 tsk mald spiskummin

6
1/2 dl ströbröd

7
(sesam)olja att steka i

8
4 portioner matvete

9
300 g sköljda färska spenatblad

10
2 dl naturell yoghurt

11
(kryddgrönt)


Kommentar:
Näringsvärde:
Kcal 593, Fett 11 g, Kolhydrater 77 g, Fibrer 36 g