Du behöver
- 1 Riv morötterna medelgrovt. (Stav)-mixa avrunna kikärter med ägg, 3/4 tsk salt, ett par duttar kajenn och spiskumminen. Forma 8 biffar och vänd dem i ströbröd. Koka matvete efter recept på paketet.
- 2 Hetta upp 1–2 matskedar olja i medelvarm stekpanna, stek biffarna 3–4 minuter på varje sida. Håll varmt och fräs hastigt spenaten blank i pannan. Vänd ner i färdigt matvete. Servera med naturell, gärna örtströdd, yoghurt.
- Tips! Gillar du inte spiskummin? Byt till cirka ? tesked vanlig mald kummin.
Gör så här
1
4 medelstora morötter
2
2 burkar (à 400 g) ätfärdiga kikärter
3
1 ägg
4
salt, kajennpeppar
5
3/4–1 tsk mald spiskummin
6
1/2 dl ströbröd
7
(sesam)olja att steka i
8
4 portioner matvete
9
300 g sköljda färska spenatblad
10
2 dl naturell yoghurt
11
(kryddgrönt)
Näringsvärde:
Kcal 593, Fett 11 g, Kolhydrater 77 g, Fibrer 36 g