Du behöver

  • 600 g kycklinglårfilé
  • 1 tsk harissa chilipasta
  • 1 st citron det yttersta rivna skalet + 1 msk saft
  • 1 tsk råsocker
  • 1 msk olivolja
  • salt nymalen svartpeppar
  • olivolja till stekning

Bönsallad

4 st tomater urkärnade, tärnade
1 st burk svarta bönor sköljda
2 st avokado skalade, i bitar
0.5 st rödlök skalad, hackad
10 skiva jalapeño på burk hackade
3 msk olivolja
1.5 msk vitvinsvinäger

Till servering

8 st tortillabröd
riven ost
isbergssallad strimlad

Gör så här

1
1 Trimma kycklingen vid behov och vänd ihop i en skål med harissa, citronskal och -saft, socker och olivolja. Salta och peppra.

2
2 Stek kycklingen cirka 12 minuter, vänd ett par gånger under tiden. Ta kycklingen ur pannan och låt vila medan salladen görs.

3
3 Blanda alla ingredienser till bönsalladen i en skål. Salta och peppra.

4
4 Skiva upp kycklingen och servera i bröd med sallad och tillbehör.


Kommentar:
Näringsvärde:
Kcal 709, Fett 31 g, Kolhydrater 56 g, Fibrer 13 g