Du behöver
- 4 skivor färsk skinka (à ca 140 g)
- 1 uppvispat ägg
- 2 dl ströbröd
- 2 msk smör till stekning
- salt och peppar
- Plommonfräs
- 8–10 plommon (250 g), t ex Opal
- 1 bit purjolök (ca 15 cm)
- 50 g flagad mandel
- 1 msk rapsolja
- 1 dl vatten
- 1 tsk kalvfond
- salt och peppar
- Till servering
- kokt råris
Gör så här
1
1. Vänd köttet i uppvispat ägg och sedan i ströbröd. Salta och peppra. Ställ åt sidan.
2
2. Halvera och kärna ur plommonen. Ansa och skiva purjon. Fräs den i oljan tills den har fått lite färg. Tillsätt plommon och mandel och fräs i ytterligare någon minut.
3
3. Häll på vatten och kalvfond, låt puttra ihop tills det är simmigt. Salta och peppra. Dra åt sidan.
4
4. Stek köttet i smör i cirka 2 minuter per sida till genomstekt. Servera med ris och plommonfräs.
Näringsvärde:
Kcal 530, Fett 19 g, Kolhydrater 55 g, Fibrer 6 g