Du behöver

  • 1/2 limpa dagsgammalt vitt bröd
  • 1 msk olivolja
  • flingsalt
  • 6–8 rädisor
  • 1 rödlök, skalad
  • 3 bifftomater
  • 1 knippa mangoldskott (alt baby­spenat, machésallad eller ruccola)
  • 1/2 ask rödbetsgroddar (alt kryddkrasse)
  • 70 g manchegoost, hyvlad i flagor
  • nymald svartpeppar
  • Vinägrett
  • 1/2 tsk tryffelolja (köpes i saluhall eller välsorterad matbutik)
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk vit balsamvinäger
  • salt
  • nymald svartpeppar

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader. Plocka ut tussliknande bitar av brödet och lägg i en ugnsfast form.

2
Ringla över olivolja och vänd runt bitarna med lite flingsalt. Ugnsrosta i cirka 10 minuter tills de får gyllene färg.

3
Skiva rädisor och rödlök tunt, gärna på mandolin och lägg i kallt vatten så att de blir krispiga.

4
Blanda alla ingredienser till vinägretten.

5
Skär bifftomaterna i tunna skivor och lägg upp omlott på ett stort fat, salta och peppra.

6
Lägg på mangoldskott, groddar, rädisor, rödlök, manchegoost, krutonger och ringla över dressingen.


Kommentar:
Recept från mästerkocken Louise Johansson. Tips! Den här salladen passar perfekt som tillbehör på buffébordet eller till grillat. Får du inte tag på manchegoost fungerar parmesanost lika bra.