Du behöver

  • 350 g Kronfågel kycklingfärs
  • 1/2 dl ajvar relish
  • 3 msk ströbröd
  • 1 tsk sambal oelek
  • Ca 3/4 tsk salt
  • 1 litet ägg
  • Fint rivet skal från 1/2 citron
  • 1 msk potatismjöl
  • Smör till stekning
  • Röra med vitlök:
  • 2 dl fet yoghurt (grekisk/turkisk)
  • 1 msk hackad mynta
  • 1 pressad vitlök
  • Salt och peppar
  • Tillbehör:
  • Klyftpotatis

Gör så här

1
Rör samman ajvar relish, ströbröd, sambal oelek, salt, ägg, citronskal och potatismjöl. Låt stå i ca 10 min. Blanda väl med kycklingfärsen. Forma färsen med lätt hand till runda bollar med vattensköljda händer. Stek dem gyllenbruna i smör. Skaka pannan då och då och låt eftersteka på svag värme. Blanda samman röran och smaka av med salt och peppar. Servera köttbullar, klyftpotatis och vitlöksdoftande röra till!

2

3
Smaklig måltid!