Du behöver
- 350 g Kronfågel kycklingfärs
- 1/2 dl ajvar relish
- 3 msk ströbröd
- 1 tsk sambal oelek
- Ca 3/4 tsk salt
- 1 litet ägg
- Fint rivet skal från 1/2 citron
- 1 msk potatismjöl
- Smör till stekning
- Röra med vitlök:
- 2 dl fet yoghurt (grekisk/turkisk)
- 1 msk hackad mynta
- 1 pressad vitlök
- Salt och peppar
- Tillbehör:
- Klyftpotatis
Gör så här
1
Rör samman ajvar relish, ströbröd, sambal oelek, salt, ägg, citronskal och potatismjöl. Låt stå i ca 10 min. Blanda väl med kycklingfärsen. Forma färsen med lätt hand till runda bollar med vattensköljda händer. Stek dem gyllenbruna i smör. Skaka pannan då och då och låt eftersteka på svag värme. Blanda samman röran och smaka av med salt och peppar. Servera köttbullar, klyftpotatis och vitlöksdoftande röra till!
2
3
Smaklig måltid!