Du behöver

  • 300 g äggnudlar
  • 2 msk rostade sesamfrön
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 100 g sockerärter, strimlade
  • 2 morötter, strimlade
  • 1 knipplök, strimlad
  • 2 msk neutral olja
  • 2 msk japansk soja
  • 2 msk asiatisk fisksås
  • saften från 1 lime
  • 1 msk sesamolja
  • 1 kruka koriander, bladen och stjälkarna, hackade
  • 600 g fiskfilé (torsk, sej, gös eller annan vit fisk du gillar. Välj Krav- eller miljömärkt.)
  • salt
  • 1 1 1/2 dl rågmjöl
  • olja till stekning

Gör så här

1
Koka nudlarna cirka 3 minuter, häll av i durkslag och spola kallt.

2
Rosta sesamfröna i torr het stekpanna i cirka 1 minut.

3
Fräs grönsakerna (utom knipplöksstjälkarna) i olja någon minut, blanda i nudlarna. Smaksätt med soja, fisksås, lime och sesamolja. Vänd ner koriandern.

4
Salta fiskfiléerna och vänd dem i mjöl. Stek dem i het olja 1–2 minuter per sida. Servera med nudlar, toppa med sesamfrön och de strimlade lökstjälkarna.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 511, Fett 12 g, Kolhydrater 58 g, Fibrer 6 g