Du behöver
- 300 g äggnudlar
- 2 msk rostade sesamfrön
- 2 vitlöksklyftor, hackade
- 100 g sockerärter, strimlade
- 2 morötter, strimlade
- 1 knipplök, strimlad
- 2 msk neutral olja
- 2 msk japansk soja
- 2 msk asiatisk fisksås
- saften från 1 lime
- 1 msk sesamolja
- 1 kruka koriander, bladen och stjälkarna, hackade
- 600 g fiskfilé (torsk, sej, gös eller annan vit fisk du gillar. Välj Krav- eller miljömärkt.)
- salt
- 1 1 1/2 dl rågmjöl
- olja till stekning
Gör så här
1
Koka nudlarna cirka 3 minuter, häll av i durkslag och spola kallt.
2
Rosta sesamfröna i torr het stekpanna i cirka 1 minut.
3
Fräs grönsakerna (utom knipplöksstjälkarna) i olja någon minut, blanda i nudlarna. Smaksätt med soja, fisksås, lime och sesamolja. Vänd ner koriandern.
4
Salta fiskfiléerna och vänd dem i mjöl. Stek dem i het olja 1–2 minuter per sida. Servera med nudlar, toppa med sesamfrön och de strimlade lökstjälkarna.
Näringsvärde: Kcal 511, Fett 12 g, Kolhydrater 58 g, Fibrer 6 g