Du behöver

  • 3 st stora tomater
  • 1 st lök stor gul
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st röd paprika
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk worcestershiresås
  • 2 krm liquid smoke
  • 3 msk farinsocker brunt
  • 2 msk tomatpuré
  • salt och grovmalen svartpeppar
  • tabasco

Gör så här

1
Hacka tomater, lök, vitlök och paprika grovt. Hetta upp en kastrull med olivoljan och stek de hackade grönsakerna i någon minut på hög värme. Tillsätt övriga ingredienser och låt koka på medelvärme under lock i 10 minuter. Rör om då och då.

2
Mixa såsen slät med stavmixer och smaka eventuellt av med mer tabasco, salt och peppar. Servera såsen varm eller ljummen.


Kommentar:
Såsen passar till fläsk och nöt.
Receptet kommer från Lisa Lemkes bok “Till grillat” (Bonnier Fakta).