Du behöver

Dressing:

1 st smörgåskrasse låda
2 dl olja t ex solros- eller majsolja
0.5 dl vit balsamvinäger
2 msk fransk senap
salt och peppar

Sallad:

1 st knippe grön sparris lättkokt
10 st potatis små, kokta
1 st bladsallad huvud sköljd
1 st sallad huvud sköljd med mörka blad
0.5 st honungsmelon i kuber
300 g lax rökt skivad
20 st valnötter
1 st smörgåskrasse låda
2 st lime i klyftor

Gör så här

1
Börja med dressingen, använd mixerstav. Klipp ner all krasse i en bunke med höga kanter, häll på oljan. Sätt staven i botten på bunken och börja mixa på låg fart, öka successivt och mixa tills oljan fått en vacker grön färg. Blanda i vinäger, senap och smaka av med salt och peppar.

2
Skär sparrisen i mindre bitar. Skiva potatisen. Riv salladsbladen i mindre bitar. Ta fram en stor bunke och blanda sparris, potatis, melon och salladsblad. Blanda omsorgsfullt och häll på dressingen.

3
Ös ut salladsblandningen på ett stort fat. Snurra ihop laxskivorna och lägg runt om på salladen. Strö över melonkuber, nötter och klipp hela lådan krasse över. Dekorera med limeklyftor.

4
Tips! Kavringskivor och lagrad ost är goda tillbehör.