Du behöver

  • 3 portioner matvete
  • 1 salladshuvud
  • 1 gurka
  • 1 knippe hackad gräslök
  • 4 stekta kalla kycklingbröst
  • 1 liter sommarkantareller
  • Dressing:
  • saften av en pressad citron
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 msk honung
  • 1 dl rapsolja
  • salt och peppar

Gör så här

1
Koka matvetet enligt anvisningen på paketet, spola kallt. Skölj salladsbladen och lägg i botten på en skål. Dela gurkan på längden och skrapa ut fröhuset med hjälp av en tesked. Skär gurkan i halvmånar, blanda med salladen. Blanda i matvete och gräslök, spar lite gräslök till garnering.

2
Skär kycklingbrösten en gång på längden och lägg ut över salladen. Häll över smörstekta kantareller och strö över det som är kvar av gräslöken. Blanda till dressingen och ringla över salladen.

3
Tips! Är det för tidigt på säsongen eller har du inte hittat några kantareller? Byt ut dem mot champinjoner, men ta då hälften så mycket.