Du behöver

  • 4 dl vetemjöl
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 krm bakpulver
  • 200 g smör i småbitar

Fyllning:

3 st ägg
3 dl vispgrädde
2 dl strösocker
2 msk vaniljsocker
2 dl filmjölk
5.5 st äpplen

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mjöl, strösocker, bakpulver och smörbitar till en deg i matberedaren. Knåda ytterligare samman för hand, och kavla ut i pajform, 26–28 centimeter i diameter. Sätt formen i kylskåp. Vispa samman ägg, grädde, socker och vaniljsocker. Rör in filen. Skär äpplena i tunna skivor. Häll smeten i pajskalet, stick ner äppelklyftorna. Strö över socker och kanel. Grädda i nedre del av ugnen i 30–40 minuter.


Kommentar:
Läsarrecept av: Gunnel Finér.
1 form = 10-12 bitar.