Du behöver

  • 1 paket fryst grön sparris
  • 1 paket (225 g) fryst hel spenat
  • 1 msk smör/margarin
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 liter vatten
  • 3 msk grönsaksfond
  • riven muskotnöt
  • 1 äggula
  • 1 dl matlagningsgrädde, 15 %
  • 6-8 rädisor
  • persilja

Gör så här

1
Ta ut hälften av sparrisen ur paketet. Låt halvtina. Resten lägger du i frysen till ett senare tillfälle.

2
Halvtina spenaten och skär den i bitar. Smörfräs den i en kastrull. Tillsätt mjölet, rör om och späd med vatten och fond. Låt soppan koka en stund och smaksätt med lite riven muskot. Skär sparrisen i 3 cm långa bitar. Lägg dem i soppan och låt dem koka med några minuter.

3
Rör ut äggulan i grädden och häll blandningen i soppan strax innan den ska serveras. Soppan får inte koka efter att ägget kommit i för då kan den bli flockig (skära sig). Lägg i skivade rädisor och klippt persilja.

4
Ät gärna brytbröd till.