Du behöver

  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 st chili t ex spansk peppar
  • 1.5 msk fisksås
  • 0.75 dl rapsolja
  • 1 tsk strösocker
  • saft det rivna yttersta gröna skalet och från 1 1
  • 6 st lammkotletter
  • salt
  • 1.5 dl mynta koriander och thaibasilika

Gör så här

1
Pressa eller riv vitlöksklyftorna, hacka chilin fint. Blanda med fisksås, rapsolja, socker samt rivet skal och saft från lime. Klappa in marinaden i lammkotletterna och låt marinera i minst 2 timmar i kylskåp, gärna längre.

2
Krydda lammkotletterna med lite salt på båda sidor och grilla dem cirka 3–4 minuter på varje sida. Lägg upp kotletterna på ett fat och strö hackade örter över före servering.


Kommentar:
Tid: 25 minuter + tid för marinering.