Du behöver
- 2 vitlöksklyftor
- 1 gul lök
- 1 fänkål
- 3 morötter
- 1 msk olivolja
- 1 burk krossade tomater
- 5 dl buljong
- 1 dl vitt vin
- 3 portioner pasta
- salt
- svartpeppar
- 1/2 kruka basilika
Gör så här
1
1 Hacka lök, skär fänkål och morötter i mindre bitar (riv morötterna grovt om du föredrar det).
2
3
2. Fräs allt i olja några minuter i en stor kastrull.
4
5
3. Häll på krossade tomater, buljong och vin. Låt småputtra minst 30 min.
6
7
4. Koka pastan under tiden, kan vara fjärilar, penne eller avklippt spagetti, ta det du har hemma. Koka den så att den är lite hårdare än al dente. Rör ner i soppan, smaka av med salt och peppar.
8
9
5. Servera med färsk basilika, pesto och gärna en skål med extra pinjenötter.
294 KCAL PER PORTION (EJ BERÄKNAT MED PESTO ELLER PINJENÖTTER)
E% 13 procent protein, 16 procent fett, 71 procent kolhydrater