Du behöver

  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • 1 fänkål
  • 3 morötter
  • 1 msk olivolja
  • 1 burk krossade tomater
  • 5 dl buljong
  • 1 dl vitt vin
  • 3 portioner pasta
  • salt
  • svartpeppar
  • 1/2 kruka basilika

Gör så här

1
1 Hacka lök, skär fänkål och morötter i mindre bitar (riv morötterna grovt om du föredrar det).

2

3
2. Fräs allt i olja några minuter i en stor kastrull.

4

5
3. Häll på krossade tomater, buljong och vin. Låt småputtra minst 30 min.

6

7
4. Koka pastan under tiden, kan vara fjärilar, penne eller avklippt spagetti, ta det du har hemma. Koka den så att den är lite hårdare än al dente. Rör ner i soppan, smaka av med salt och peppar.

8

9
5. Servera med färsk basilika, pesto och gärna en skål med extra pinjenötter.


Kommentar:
294 KCAL PER PORTION (EJ BERÄKNAT MED PESTO ELLER PINJENÖTTER)
E% 13 procent protein, 16 procent fett, 71 procent kolhydrater