Du behöver

Havrefras:

25 g smör
3 msk strösocker
2 dl havregryn

Rårörda hallon:

250 g frysta hallon tinade
1.25 msk florsocker

Vaniljfluff:

2 st äggulor
2 msk socker
2 tsk vaniljsocker
2 dl vispgrädde

Gör så här

1
Havrefras:

2
Smält smör i en stekpanna, tillsätt socker och havregryn och rör om. Rosta försiktigt till sockret smälter och havregrynen blir gyllenbruna. Vakta noga så att det inte bränns. Häll över på fat och låt svalna.

3
Rårörda hallon:

4
Rör hallon och florsocker i en skål tills sockret har smält.

5
Vaniljfluff:

6
Vispa äggulor, socker och vaniljsocker ordentligt tills det är ljust och fluffigt och sockret har löst sig helt. Vispa grädden styv i en annan skål och vänd ner i äggsmeten.

7
Bottna fyra glas med rårörda hallon, häll på ett lager havrefras, klicka på vaniljfluff och toppa med ytterligare fras.

8
Lägg några färska hallon på toppen som dekoration.