Du behöver

  • Pannkakssmet:
  • 1 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • drygt 1 1/2 dl mjölk
  • 1 tsk strösocker
  • 1 krm salt
  • smör till stekning
  • Fyllning:
  • 2 dl vispgrädde
  • 3–4 dl färska eller frysta och tinade bär, gärna hallon och blåbär
  • cirka 2 msk strösocker

Gör så här

1
Vispa upp ägget till pannkakssmeten och rör ner mjölet och lite av mjölken. Vispa till en klumpfri smet och tillsätt resten av mjölken, sockret och saltet. Grädda plättar i en välsmord plättlagg och ställ åt sidan att svalna lite.

2
Vispa grädden fluffig men inte för tjock. Rör ihop bären med strösockret. Varva plättarna med grädde och bär på små assietter, och servera direkt.

3
Tips! Vill du förebereda i god tid kan du vispa ihop smeten i förväg, eller till och med steka färdigt plättarna och låta dem stå i kylen.