Du behöver

  • 350 g spagetti (eller annan pasta)
  • 2 st vitlöksklyftor hackade
  • 2 msk olivolja + 1 msk smör
  • 400 g spenat rensad och sköljd
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk rivet citronskal
  • 200 g kallrökt lax
  • salt
  • svartpeppar nymalen
  • dill

Gör så här

1
Koka spagettin på vanligt sätt.

2
Fräs vitlöken i olivolja och smör utan att den tar färg.

3
Hacka spenaten grovt, lägg den i kastrullen och låt den smälta ner. Häll på grädde och mjölk och låt koka ihop i 2–3 minuter.

4
Tillsätt citronskal, rökt lax och lite salt och svartpeppar.

5
Blanda i spagettin eller servera den vid sidan om. Garnera med små dillvippor.