Du behöver

  • 100 g smör
  • 2 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 400 g mörk blockchoklad

Gör så här

Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner smöret. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och salt. Vänd in blandningen i pöset. Spara 20 sockerbitstora chokladbitar, hacka resten i medelstora bitar, gärna i matberedare, och blanda i smeten. Häll upp i 20 muffinsformar, fyll till 3/4 av formen. Grädda mitt i ugnen i 200 grader 10–15 minuter. Ta ut dem och tryck ner en chokladbit i varje. Smakar bäst nybakade, medan chokladen är smält.


Kommentar:
Läsarrecept av Carina Kecklund.