Du behöver

  • 1 1/2 kg potatis
  • 2 stora gula lökar
  • 2 stora röda lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 10–15 soltorkade tomater
  • 4 dl soja- eller havregrädde
  • 4 msk tomatpuré
  • 2 tsk tabasco
  • 2 msk kapris
  • 1 tsk örtsalt
  • 1 tsk fyra pepparsorter
  • 200 g gröna oliver med paprika
  • 200 g svarta urkärnade oliver
  • 100 g riven sojaost av cheddartyp

Gör så här

1
1. Skala och strimla potatisen, hacka löken och finhacka vitlöken. Skär upp de soltorkade tomaterna i smala strimlor. Blanda ihop grädden med tomatpuré, tabasco, vitlök, kapris och kryddorna.

2

3
2. Varva oliver, lök och potatis i en ugnsfast form med gräddblandningen. Strö över riven sojaost. Gratinera i 225 grader i ca 1 tim.


Kommentar:
176 KCAL PER PORTION
E% 8 procent protein, 48 procent fett, 44 procent kolhydrater