Du behöver
- 1 1/2 kg potatis
- 2 stora gula lökar
- 2 stora röda lökar
- 3 vitlöksklyftor
- 10–15 soltorkade tomater
- 4 dl soja- eller havregrädde
- 4 msk tomatpuré
- 2 tsk tabasco
- 2 msk kapris
- 1 tsk örtsalt
- 1 tsk fyra pepparsorter
- 200 g gröna oliver med paprika
- 200 g svarta urkärnade oliver
- 100 g riven sojaost av cheddartyp
Gör så här
1
1. Skala och strimla potatisen, hacka löken och finhacka vitlöken. Skär upp de soltorkade tomaterna i smala strimlor. Blanda ihop grädden med tomatpuré, tabasco, vitlök, kapris och kryddorna.
2
3
2. Varva oliver, lök och potatis i en ugnsfast form med gräddblandningen. Strö över riven sojaost. Gratinera i 225 grader i ca 1 tim.
176 KCAL PER PORTION
E% 8 procent protein, 48 procent fett, 44 procent kolhydrater