Du behöver
- 100 g gröna linser
- 1 msk olivolja
- 2 gula lökar, skivade
- 2 pressade vitlöksklyftor
- 100 g fänkål, skivad
- 100 g sparris, delade
- 100 g röd paprika, skivad
- 100 g tomater, i bitar
- 50 g champinjoner, delade
- 6 gröna oliver, delade
- 1 cm färsk ingefära, riven
- salt och svartpeppar
- 50 g machésallad eller ruccola
- 1 skiva fullkornsbröd per person, eventuellt glutenfritt
Gör så här
1
1. Koka linserna enligt anvisning.
2
3
2. Värm oljan i en panna. Tillsätt lök, vitlök, fänkål och sparris. Bryn ett par minuter.
4
5
3. Tillsätt övriga ingredienser utom salladen och smaka av med salt och peppar. Blanda i salladen i samband med serveringen.
ENERGI: 370 kcal per portion
E% 22 procent protein, 25 procent fett, 53 procent kolhydrater