Du behöver

  • 100 g gröna linser
  • 1 msk olivolja
  • 2 gula lökar, skivade
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 100 g fänkål, skivad
  • 100 g sparris, delade
  • 100 g röd paprika, skivad
  • 100 g tomater, i bitar
  • 50 g champinjoner, delade
  • 6 gröna oliver, delade
  • 1 cm färsk ingefära, riven
  • salt och svartpeppar
  • 50 g machésallad eller ruccola
  • 1 skiva fullkornsbröd per person, eventuellt glutenfritt

Gör så här

1
1. Koka linserna enligt anvisning.

2

3
2. Värm oljan i en panna. Tillsätt lök, vitlök, fänkål och sparris. Bryn ett par minuter.

4

5
3. Tillsätt övriga ingredienser utom salladen och smaka av med salt och peppar. Blanda i salladen i samband med serveringen.


Kommentar:
ENERGI: 370 kcal per portion
E% 22 procent protein, 25 procent fett, 53 procent kolhydrater