Du behöver

  • 800 g bondbönor
  • 4 skivor lantbröd, eventuellt glutenfritt bröd
  • 1/2 dl olivolja
  • 150 g pecorino
  • CITRONÖRTKRÄM
  • 1 1/2 dl creme fraiche
  • 1/2 dl blandade örter efter smak
  • finrivet skal från 1 citron
  • salt

Gör så här

1
1. Sätt ugnen på 275 grader. Sprita bönorna och förväll dem ett par minuter i lättsaltat vatten.

2

3
2. Spola med kallt vatten så att de svalnar lite och kläm sedan försiktigt av skalen, ungefär som när man skållar mandel.

4

5
3. Rosta bröden i ugnen några minuter så att de får fin färg. Droppa oljan över dem.

6

7
4. Rör ihop krämen och fördela den på brödskivorna. Skär osten i kuber. Skeda upp bönorna och ostkuberna ovanpå cremen.


Kommentar:
587 KCAL PER PORTION
E% 17 procent protein, 61 procent fett, 22 procent kolhydrater.
Receptet hämtat från boken, “Säsongens Vego” av Pia Hall. (Kakao Förlag, 2009).