Du behöver
- 800 g bondbönor
- 4 skivor lantbröd, eventuellt glutenfritt bröd
- 1/2 dl olivolja
- 150 g pecorino
- CITRONÖRTKRÄM
- 1 1/2 dl creme fraiche
- 1/2 dl blandade örter efter smak
- finrivet skal från 1 citron
- salt
Gör så här
1
1. Sätt ugnen på 275 grader. Sprita bönorna och förväll dem ett par minuter i lättsaltat vatten.
2
3
2. Spola med kallt vatten så att de svalnar lite och kläm sedan försiktigt av skalen, ungefär som när man skållar mandel.
4
5
3. Rosta bröden i ugnen några minuter så att de får fin färg. Droppa oljan över dem.
6
7
4. Rör ihop krämen och fördela den på brödskivorna. Skär osten i kuber. Skeda upp bönorna och ostkuberna ovanpå cremen.
587 KCAL PER PORTION
E% 17 procent protein, 61 procent fett, 22 procent kolhydrater.
Receptet hämtat från boken, “Säsongens Vego” av Pia Hall. (Kakao Förlag, 2009).