Du behöver

  • 4 stora potatisar, skalade, i bitar
  • 1 msk smör eller olja
  • 1–2 (röd)lökar
  • flingsalt, svartpeppar
  • 1 pkt (ca 150 g) färsk spenat
  • 5 ägg
  • 1 dl vatten eller mjölk
  • 1/2 tsk salt, 1 dutt kajennpeppar
  • 2–3 msk gräslök
  • ca 10 soltorkade tomater i olja
  • ca 300 g rökt fisk av valfri sort

Gör så här

1
Stek potatisen i fett på medelvärme cirka 10 minuter. Skala och klyfta löken och låt den steka med. Salta och peppra.

2
Skölj och skaka av spenaten. Blanda samman ägg, vätska, salt och kajenn med en gaffel. Finklipp gräslök, strö i den. Låt tomaterna rinna av, strimla och vänd i.

3
Vänd ner spenaten bland lök och potatis i stekpannan, låt den slakas lätt. Häll över äggsmeten, lägg på lock och låt stelna på svag värme, cirka 10 minuter. Filea fisk under tiden, att servera till.


Kommentar:
Kcal 517, Fett 26 g, Kolhydrater 36 g, Fibrer 6 g