Du behöver

  • 2 st squash ca 500 g
  • 2 st morötter små
  • 1 st knipplök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk smör
  • 5 dl buljong
  • 2 st äggulor
  • 1 dl vispgrädde
  • 150 g färskost av philadelphiatyp
  • salt, vitpeppar
  • hackad persilja

Gör så här

1
Skölj squashen, putsa och skär i tärningar. Skala och tärna morötterna. Finhacka lök och vitlök. Smält smöret i en kastrull, fräs lök och vitlök blanka. Lägg i squash och morötter och låt fräsa med en liten stund. Häll på buljong och koka 15 minuter. Mixa soppan slät och koka upp den igen. Ta kastrullen från värmen.

2
Vispa samman äggulor och grädde. Vispa ner i en tunn stråle i soppan. Klicka i osten och vispa tills den smält. Smaka av med salt och peppar. Strö på persilja och servera soppan med rostat bröd om så önskas.