Du behöver

  • 2 dl rårörda lingon
  • ª–? hackad, röd chili
  • (beroende på smak och styrka)
  • 2 msk hackad, färsk koriander (blad)
  • 2 msk ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 400 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 1 liten gul lök, riven
  • 1/2 tsk salt
  • rejält med nymalen svartpeppar
  • 1 tsk malen koriander (frön)
  • 1 krm spiskummin
  • smör och rapsolja till stekning

Gör så här

1
Blanda lingon med chili och koriander, ställ kallt.

2
Rör ut ströbrödet i mjölken och låt svälla 5 minuter. Arbeta ihop blandningen med nötfärsen, ägget, löken, saltet och kryddorna.

3
Rulla små köttbullar och stek dem på medelvärme i smör och olja, runt om i 6–7 minuter.

4
Ät dem varma eller kalla,

5
doppa i lingonsalsan.