Du behöver
- 2 dl rårörda lingon
- ª–? hackad, röd chili
- (beroende på smak och styrka)
- 2 msk hackad, färsk koriander (blad)
- 2 msk ströbröd
- 1 dl mjölk
- 400 g nötfärs
- 1 ägg
- 1 liten gul lök, riven
- 1/2 tsk salt
- rejält med nymalen svartpeppar
- 1 tsk malen koriander (frön)
- 1 krm spiskummin
- smör och rapsolja till stekning
Gör så här
1
Blanda lingon med chili och koriander, ställ kallt.
2
Rör ut ströbrödet i mjölken och låt svälla 5 minuter. Arbeta ihop blandningen med nötfärsen, ägget, löken, saltet och kryddorna.
3
Rulla små köttbullar och stek dem på medelvärme i smör och olja, runt om i 6–7 minuter.
4
Ät dem varma eller kalla,
5
doppa i lingonsalsan.