Du behöver

  • 1/2 kålrot (ca 400 g), skalad
  • och tärnad
  • 2 schalottenlökar, skivade
  • 1 msk smör
  • 7 dl grönsaksbuljong (tärning)
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 2 tsk riven, färsk ingefära
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • salt och nymalen vitpeppar
  • 2 palsternackor
  • rapsolja
  • färsk timjan

Gör så här

1
Fräs kålrot och schalottenlök 2 minuter i smör i en kastrull utan att de tar färg. Häll i buljong, grädde och mjölk, koka kålroten mjuk i 15–20 minuter. Tillsätt ingefäran och mixa till en skummig soppa. Smaka av med ingefära, salt och nymalen svartpeppar.

2
Skala och skär palsternackorna i långa stavar. Bryn dem runt om i stekpanna i lite olja, salta. Servera till cappuccinon. Garnera med lite färsk timjan om du vill.