Du behöver
- 200 g kantareller, ansade, skivade
- 1 tsk smör
- 2 burkar (à 400 g) kikärter, sköljda
- 1 tsk mald spiskummin
- 2 msk vetemjöl
- 1 tsk salt, 2 krm svartpeppar
- 1/2 dl vetemjöl
- 1 ägg, uppvispat
- 1 dl ströbröd
- 3–4 dl rapsolja
- 400 g vaxbönor
- 1 avokado
- 1 dl mini-creme fraiche
- 1 klyfta vitlök, skalad
- 1–2 droppar tabasco
Gör så här
1
Stek svampen i torr het panna ett par minuter, tillsätt sen smör. Salta och peppra. Mixa ärterna med spiskummin, 2 msk mjöl, salt, peppar. Vänd i det mesta av svampen, forma järpar. Vänd i tur och ordning i mjöl, ägg och ströbröd.
2
Hetta upp oljan till 170 grader i tjockbottnad kastrull. Fritera några falaflar i taget i olja, 3–4 minuter. Ta upp med hålslev, låt rinna av. Ansa bönorna, koka dem knappt mjuka i saltat vatten. Mixa avokadokött med creme fraiche och vitlök. Smaka av med flingsalt och tabasco.
Näringsvärde: Kcal 530, Fett 23 g, Kolhydrater 63 g, Fibrer 15 g