Du behöver

  • 200 g kantareller, ansade, skivade
  • 1 tsk smör
  • 2 burkar (à 400 g) kikärter, sköljda
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 tsk salt, 2 krm svartpeppar
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 1 ägg, uppvispat
  • 1 dl ströbröd
  • 3–4 dl rapsolja
  • 400 g vaxbönor
  • 1 avokado
  • 1 dl mini-creme fraiche
  • 1 klyfta vitlök, skalad
  • 1–2 droppar tabasco

Gör så här

1
Stek svampen i torr het panna ett par minuter, tillsätt sen smör. Salta och peppra. Mixa ärterna med spiskummin, 2 msk mjöl, salt, peppar. Vänd i det mesta av svampen, forma järpar. Vänd i tur och ordning i mjöl, ägg och ströbröd.

2
Hetta upp oljan till 170 grader i tjockbottnad kastrull. Fritera några falaflar i taget i olja, 3–4 minuter. Ta upp med hålslev, låt rinna av. Ansa bönorna, koka dem knappt mjuka i saltat vatten. Mixa avokadokött med creme fraiche och vitlök. Smaka av med flingsalt och tabasco.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 530, Fett 23 g, Kolhydrater 63 g, Fibrer 15 g