Du behöver
- 4 skärgårdsflundror eller rödspättor, urtagna och flådda
- 1 ägg
- 1/2-1 dl majsgryn, Polenta
- salt
- svartpeppar
- Till stekning
- smör eller margarin
- Garnering
- 1 (ca 300 g) squash
- 1-2 msk pressad citronsaft
- 2 msk hackad dill
- 2 msk kapris
- salt
- svartpeppar
- Att servera till:
- kokt potatis
- citronklyftor
- blandad sallad
Gör så här
1
1. Skölj fisken och låt den rinna av väl. Vispa ägget lätt. Blanda majsgryn, salt och peppar.
2
2. Doppa fisken först i ägget, sedan i majsgrynen.
3
3. Stek fisken vackert gyllengul i matfett, tills den är genomstekt. Prova genom att lossa fiskköttet från ryggraden. När det lossar lätt och är vitt och ogenomskinligt, är fisken klar.
4
4. Dela, kärna ur och skiva under tiden squashfrukten. Stek den i lite matfett, cirka 5 minuter. Häll på pressad citronsaft, tillsätt dill och kapris. Salta och peppra.
5
5. Bjud den nystekta fisken med squashröran, kokt potatis och citron. En blandad sallad och grovt knäcke är gott till. Välj glutenfritt knäcke vid celiaki.
6
Tips! Ett äpple efter maten gör middagen komplett.