Du behöver

  • 4 skärgårdsflundror eller rödspättor, urtagna och flådda
  • 1 ägg
  • 1/2-1 dl majsgryn, Polenta
  • salt
  • svartpeppar
  • Till stekning
  • smör eller margarin
  • Garnering
  • 1 (ca 300 g) squash
  • 1-2 msk pressad citronsaft
  • 2 msk hackad dill
  • 2 msk kapris
  • salt
  • svartpeppar
  • Att servera till:
  • kokt potatis
  • citronklyftor
  • blandad sallad

Gör så här

1
1. Skölj fisken och låt den rinna av väl. Vispa ägget lätt. Blanda majsgryn, salt och peppar.

2
2. Doppa fisken först i ägget, sedan i majsgrynen.

3
3. Stek fisken vackert gyllengul i matfett, tills den är genomstekt. Prova genom att lossa fiskköttet från ryggraden. När det lossar lätt och är vitt och ogenomskinligt, är fisken klar.

4
4. Dela, kärna ur och skiva under tiden squashfrukten. Stek den i lite matfett, cirka 5 minuter. Häll på pressad citronsaft, tillsätt dill och kapris. Salta och peppra.

5
5. Bjud den nystekta fisken med squashröran, kokt potatis och citron. En blandad sallad och grovt knäcke är gott till. Välj glutenfritt knäcke vid celiaki.

6
Tips! Ett äpple efter maten gör middagen komplett.