Du behöver
- 1 avokado
- ca 1/2 dl mellangrädde
- 1/2 tsk salt
- 1 krm vitpeppar
- rivet limeskal
- stänk av tabasco eller ca 1/4 chilifrukt
- 2 stånd fänkål
- 1 limefrukt
- 1 tsk salt
- småsallad till garnering
Gör så här
1
Halvera avokadon, gröp ur fruktköttet och mosa med grädden med en gaffel. Smaka av med salt och peppar, det rivna limeskalet samt tabasco eller finhackad chilifrukt.
2
Klyv fänkålsstånden mitt itu och lägg dem i en traktörpanna med snittytan nedåt. Riv skalet av limefrukten och spara det. Kläm saften av halva limefrukten över fänkålen. Häll över kokande vatten tills det täcker. Lägg en tallrik ovanpå som tyngd under kokningen. Salta. Koka upp och sjud fänkålen under lock cirka 5-7 minuter. Spola hastigt med kallvatten och låt droppa av. Lägg upp en halv, ljummen fänkål per person.
3
Klicka avokadokrämen på fänkålshalvorna och servera genast med klyftor från resten av limefrukten att pressa över samt späda salladsblad.