Du behöver
- 1 st lök liten gul
- 1 st vitlöksklyfta
- 500 g nötfärs
- 1 st ägg
- 2 dl matlagningsgrädde
- 200 g leverpastej bakad
- 1.5 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar grovmalen
- 0.5 tsk rosmarin smulad
Garnityr:
gelé av 1 dl vatten, 1/2 dl vitt portvin, 1 tsk ljus soja och 1 1/2 blad gelatin
rosépeppar
lagerblad
Gör så här
1
Sätt ugnen på 200 grader. Mixa lök och vitlök. Tillsätt nötfärs, ägg, grädde, leverpastej och kryddor. Smörj en form, cirka 1 1/2 liter, och lägg färsen i den. Grädda patén cirka 1 timme. Ta ut och låt svalna.
2
Gör i ordning geléet. Garnera med lagerblad och pepparkorn uppe på patén och häll sedan över det halvstelnade geléet.
Klicka på länkarna för fler recept från Icakurirens julbord.