Du behöver

  • 1 msk hela fänkålsfrön
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 fänkål, ansad och strimlad
  • 1 äpple, skalat och tärnat
  • 1 msk olivolja
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 msk fiskfond
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • salt och peppar
  • 500 g fisk, tärnad (t ex lax och sej)
  • dill

Gör så här

1
Rosta fänkålsfröna i torr, het panna någon minut. Stöt dem

2
i en mortel.

3
Fräs lök, fänkål, äpple och de rostade fänkålsfröna i olivoljan. Tillsätt tomat, fond och 6 deciliter vatten. Koka i cirka 10 minuter.

4
Smaka av med vinäger, salt och peppar. Lägg i fisken (om du använder fryst fisk bör den vara halvtinad) och koka 1–2 minuter. Garnera med dill.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 503, Fett 32 g, Kolhydrater 21 g, Fibrer 5 g