Du behöver
- 1 msk hela fänkålsfrön
- 1 gul lök, hackad
- 1 fänkål, ansad och strimlad
- 1 äpple, skalat och tärnat
- 1 msk olivolja
- 1 burk krossade tomater
- 2 msk fiskfond
- 1 msk vit balsamvinäger
- salt och peppar
- 500 g fisk, tärnad (t ex lax och sej)
- dill
Gör så här
1
Rosta fänkålsfröna i torr, het panna någon minut. Stöt dem
2
i en mortel.
3
Fräs lök, fänkål, äpple och de rostade fänkålsfröna i olivoljan. Tillsätt tomat, fond och 6 deciliter vatten. Koka i cirka 10 minuter.
4
Smaka av med vinäger, salt och peppar. Lägg i fisken (om du använder fryst fisk bör den vara halvtinad) och koka 1–2 minuter. Garnera med dill.
Näringsvärde: Kcal 503, Fett 32 g, Kolhydrater 21 g, Fibrer 5 g