Du behöver
- 500 g nötfärs
- 2 msk olivolja
- 1 gul lök, hackad
- 2 vitlöksklyftor, hackade
- 2 paprika, i bitar
- 2 kålrabbi, tärnade
- 2 tsk malen koriander
- salt och svartpeppar
- 2 dl lättöl
- 1/2 dl soja
- 2 msk kalvfond
- 1 burk avrunna och väl sköljda black eye-bönor
- hackad persilja
Gör så här
1
Fräs färsen i het stekgryta med olivolja. Tillsätt grönsakerna och koriandern och fräs ytterligare ett par minuter, salta och peppra
2
Häll på lättöl, soja, fond och 1 deciliter vatten. Låt grytan koka
3
i 10 minuter.
4
Blanda i bönor och rikligt med hackad persilja. Smaka av om ytterligare kryddning behövs.
Näringsvärde: Kcal 432, Fett 16 g, Kolhydrater 27 g, Fibrer 10 g