Du behöver

  • 500 g nötfärs
  • 2 msk olivolja
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 2 paprika, i bitar
  • 2 kålrabbi, tärnade
  • 2 tsk malen koriander
  • salt och svartpeppar
  • 2 dl lättöl
  • 1/2 dl soja
  • 2 msk kalvfond
  • 1 burk avrunna och väl sköljda black eye-bönor
  • hackad persilja

Gör så här

1
Fräs färsen i het stekgryta med olivolja. Tillsätt grönsakerna och koriandern och fräs ytterligare ett par minuter, salta och peppra

2
Häll på lättöl, soja, fond och 1 deciliter vatten. Låt grytan koka

3
i 10 minuter.

4
Blanda i bönor och rikligt med hackad persilja. Smaka av om ytterligare kryddning behövs.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 432, Fett 16 g, Kolhydrater 27 g, Fibrer 10 g