Du behöver

  • 2 gula lökar, hackade
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 morötter, skalade och tärnade
  • olivolja
  • 200 g rimmat fläsk, hel bit
  • 1 hel kyckling
  • 3 lagerblad
  • 2 kycklingbuljongtärningar
  • 2 stjälkar selleri (kan uteslutas)
  • 1 litet huvud savoykål, strimlat
  • 2 tetror (400 g) vita bönor, avspolade

Gör så här

1
Fräs lök, vitlök och morötter i lite olivolja tills löken blivit genomskinlig.

2
Skär bort svålen från fläsket och ta bort skinnet från kycklingen. Tillsätt lagerblad och kycklingbuljong. Lägg i fläsket och kycklingen med bröstet nedåt, och häll på vatten så att kycklingen täcks. Sjud under lock i 50 minuter.

3
Ta upp kyckling och fläsk, och låt svalna innan du tärnar fläsket och plockar köttet av kycklingen.

4
Tillsätt slantad selleri, savoykål och bönor och sjud soppan tills kålen mjuknat, cirka 10 minuter.

5
Smaka av med salt och peppar, tillsätt fläsk och kyckling och servera