Du behöver
- 2 gula lökar, hackade
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 2 morötter, skalade och tärnade
- olivolja
- 200 g rimmat fläsk, hel bit
- 1 hel kyckling
- 3 lagerblad
- 2 kycklingbuljongtärningar
- 2 stjälkar selleri (kan uteslutas)
- 1 litet huvud savoykål, strimlat
- 2 tetror (400 g) vita bönor, avspolade
Gör så här
1
Fräs lök, vitlök och morötter i lite olivolja tills löken blivit genomskinlig.
2
Skär bort svålen från fläsket och ta bort skinnet från kycklingen. Tillsätt lagerblad och kycklingbuljong. Lägg i fläsket och kycklingen med bröstet nedåt, och häll på vatten så att kycklingen täcks. Sjud under lock i 50 minuter.
3
Ta upp kyckling och fläsk, och låt svalna innan du tärnar fläsket och plockar köttet av kycklingen.
4
Tillsätt slantad selleri, savoykål och bönor och sjud soppan tills kålen mjuknat, cirka 10 minuter.
5
Smaka av med salt och peppar, tillsätt fläsk och kyckling och servera