Du behöver

  • 450 g stekfläsk rimmat
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 l mjölk
  • 6 st ägg
  • 50 g smör smält

Gör så här

1
Lägg bakplåtspapper i en långpanna cirka 35 x 25 centimeter. Skär svålen av stekfläsket, dela det i tärningar. Stek i stekpanna, ta upp och låt rinna av, lägg i långpannan. Vispa samman mjöl, salt, bakpulver och mjölk till en slät smet. Låt gärna svälla en timme.

2
Vispa samman äggen och vispa ner mjölsmeten i äggen och det smälta smöret.

3
Häll smeten över fläsktärningarna i långpannan. Sätt in långpannan mitt i ugnen i 175 grader och grädda cirka 40 minuter tills pannkakan blåst upp sig något och fått gyllene färg på ytan.

4
Servera fläskpannkakan nygräddad med lingonsylt eller rårörda lingon.


Kommentar:
Läsarrecept av Agneta Lönn.