Du behöver
- 4 skivor formfranska
- smör att breda på
- 2 burkar (à 170 g) salladskrabba
- 1 dl majonnäs
- 1/2 dl chilisås av ketchuptyp
- 1 krm salt
- citronklyftor
- dillvippor
- salladsblad
Gör så här
1
Kantskär brödskivorna. Bred smör på skivornas ovansida. Dela varje skiva i två snittar.
2
Öppna krabburkarna och låt krabbköttet rinna av i en sil. Rensa bort eventuell brosk från krabbköttet.
3
Lägg en nypa krabbkött på varje brödsnitt och lägg dem på en bakpappersklädd plåt.
4
Rör samman majonnäs och chili-sås. Smaka av med salt. Så långt kan rätten förberedas.
5
Strax före servering klickas såsen över krabbköttet och plåten sätts in i övre del av ugnen i 250 grader. Gratinera cirka 7–10 minuter tills snittarna fått aningen färg.
6
Garnera med dillvippor och tunna citronklyftor. Servera direkt med strimlad grönsallad till.