Du behöver

  • 4 skivor formfranska
  • smör att breda på
  • 2 burkar (à 170 g) salladskrabba
  • 1 dl majonnäs
  • 1/2 dl chilisås av ketchuptyp
  • 1 krm salt
  • citronklyftor
  • dillvippor
  • salladsblad

Gör så här

1
Kantskär brödskivorna. Bred smör på skivornas ovansida. Dela varje skiva i två snittar.

2
Öppna krabburkarna och låt krabbköttet rinna av i en sil. Rensa bort eventuell brosk från krabb­köttet.

3
Lägg en nypa krabbkött på varje brödsnitt och lägg dem på en bakpappersklädd plåt.

4
Rör samman majonnäs och chili-sås. Smaka av med salt. Så långt kan rätten förberedas.

5
Strax före servering klickas såsen över krabbköttet och plåten sätts in i övre del av ugnen i 250 grader. Gratinera cirka 7–10 minuter tills snittarna fått aningen färg.

6
Garnera med dillvippor och tunna citronklyftor. Servera direkt med strimlad grönsallad till.