Du behöver
- 400 g strimlat bogfläsk
- eller färsk skinka
- 2 tsk malen ingefära
- salt, peppar
- 1–2 msk neutral olja
- 3 klyftade gula lökar
- 2 dl creme fraiche
- 200 g torkade aprikoser
- 2–3 msk strimlad gari (inlagd
- ingefära, finns på sushihyllan)
Gör så här
1
Pudra köttet med ingefära, salta och peppra. Hetta upp oljan i stekpanna, fräs hälften av köttet i taget till fin färg på hög värme, ta upp.
2
Sänk till knapp medelvärme och fräs löken mjuk under lock, cirka 5 minuter. Lägg tillbaka köttet och rör i creme fraiche och aprikoserna.
3
Låt puttra under lock 5 minuter, smaka av såsen med mera salt och peppar.
4
Blanda i inlagd ingefära strax före servering. Bjud kokt ris och blandad grönsallad till.
Näringsvärde: Kcal 585, Fett 19 g, Kolhydrater14 g, Fibrer 9 g