Du behöver

  • 400 g strimlat bogfläsk
  • eller färsk skinka
  • 2 tsk malen ingefära
  • salt, peppar
  • 1–2 msk neutral olja
  • 3 klyftade gula lökar
  • 2 dl creme fraiche
  • 200 g torkade aprikoser
  • 2–3 msk strimlad gari (inlagd
  • ingefära, finns på sushihyllan)

Gör så här

1
Pudra köttet med ingefära, salta och peppra. Hetta upp oljan i stekpanna, fräs hälften av köttet i taget till fin färg på hög värme, ta upp.

2
Sänk till knapp medelvärme och fräs löken mjuk under lock, cirka 5 minuter. Lägg tillbaka köttet och rör i creme fraiche och aprikoserna.

3
Låt puttra under lock 5 minuter, smaka av såsen med mera salt och peppar.

4
Blanda i inlagd ingefära strax före servering. Bjud kokt ris och blandad grönsallad till.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 585, Fett 19 g, Kolhydrater14 g, Fibrer 9 g