Du behöver

  • 800 g fryst klyftpotatis
  • 1 tsk (citron)olja
  • flingsalt
  • 600 g laxfilé
  • 2 tsk salt
  • 2 msk potatismjöl
  • 1 dl mjölk
  • 400 g (skogs)champinjoner
  • 1 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl matgrädde
  • timjan

Gör så här

1
Häll potatisen i lättoljad ugnsform, ställ i 225 grader varm ugn cirka 20 minuter. Vänd försiktigt om efter halva tiden, salta.

2
Ansa bort eventuella ben, grovdela fisken och lägg i matberedare med salt, potatismjöl och mjölk. Mixa hastigt till grov färs. Forma till biffar med blöta händer och stek i medelvarm panna med smör cirka 4 minuter på varje sida.

3
Ansa och skiva svampen, fräs den först 5 minuter på hög värme i torr stekpanna. Sänk till medelvärme, tillsätt smör och rör om. Strö på mjöl, rör och späd med grädde eller mjölk. Koka upp, låt puttra 3 minuter under lock.

4
Smaka av med salt, peppar och repad färsk timjan eller en nypa torkad.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 547, Fett 24 g, Kolhydrater 51 g, Fibrer 7 g