Du behöver

  • kallskuret ca 125 g

Sellerisallad:

1 st rotselleri ca 200 g
1 st äpple medelstort syrligt
0.5 dl lättmajonnäs
1 dl lätt crème fraiche
2 tsk dijonsenap
1 pkt krasse

Att servera till:

kokt potatis

Gör så här

1
Välj kallskuret av de sorter du brukar ha på julbordet, exempelvis skinka, kalvsylta, rullsylta, rökt lammstek, saltrulle, leverpastej och rökt korv. Även en liten sillbit och en laxskiva kan få plats.

2
Skär rotsellerin till sellerisalladen i tunna skivor. Ta bort skalet runt om och strimla den tändsticksfint. Du behöver totalt cirka 4 dl rotselleri. Lägg strimlorna i kokande saltat vatten och sjud 3-4 minuter. Sila av vattnet och spola strimlorna så de blir kalla.

3
Skär äpplet i fina tärningar. Blanda majonnäsen med crème fraîche och senap. Rör i selleri och äppeltärningar.

4
Klipp över lite krasse.