Du behöver

  • 1 kg fast potatis
  • 1 msk olja neutral
  • 1.5 tsk flingsalt
  • svartpeppar
  • 0.5 tsk kummin
  • 800 g rödbetor färska
  • 3 dl yoghurt naturell
  • 0.75 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2.5 st vitlök klyftor
  • 0.5 dl hackad persilja
  • 400 g kalvsylta

Gör så här

1
1. Skala och skiva potatisen, skölj och torka av i handduk. Bred ut i oljad långpanna med oljade händer, strö på flingsalt, nymald svartpeppar och gärna lite kumminfrön. Ungsstek cirka 25 minuter i övre delen av 200-gradig ugn.

2
2. Skala och grovriv rödbetorna. Blanda dressing av yoghurt, salt, peppar, pressad vitlök och persilja. Vänd in dressingen i rödbetsrivet.

3
Servera potatis och rödbetssallad till skivad kall kalvsylta.


Kommentar:
Näringsvärde:
Kcal 512
Fett 18 g
Kolhydrater 64 g
Fibrer 8 g