Du behöver
- 1 kg fast potatis
- 1 msk olja neutral
- 1.5 tsk flingsalt
- svartpeppar
- 0.5 tsk kummin
- 800 g rödbetor färska
- 3 dl yoghurt naturell
- 0.75 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- 2.5 st vitlök klyftor
- 0.5 dl hackad persilja
- 400 g kalvsylta
Gör så här
1
1. Skala och skiva potatisen, skölj och torka av i handduk. Bred ut i oljad långpanna med oljade händer, strö på flingsalt, nymald svartpeppar och gärna lite kumminfrön. Ungsstek cirka 25 minuter i övre delen av 200-gradig ugn.
2
2. Skala och grovriv rödbetorna. Blanda dressing av yoghurt, salt, peppar, pressad vitlök och persilja. Vänd in dressingen i rödbetsrivet.
3
Servera potatis och rödbetssallad till skivad kall kalvsylta.
Näringsvärde:
Kcal 512
Fett 18 g
Kolhydrater 64 g
Fibrer 8 g