Du behöver

  • 1.5 st purjolök
  • 1 msk smör
  • 5 st potatis i bitar
  • 2 tärning hönsbuljongtärningar eller grönsaksbuljongtärning
  • 0.5 dl mellangrädde
  • salt och vitpeppar
  • groddar och/eller strimlad purjo, mangoldskott till garneri
  • 4 st frallor grova, med frön
  • 200 g spickekorv

Gör så här

1
1. Klyv och skölj purjon, skär den i tunna skivor. Fräs dem mjuka i smör i en stor kastrull. Lägg i potatisbitarna och häll på 1 liter vatten. Smula i buljong och koka upp.

2
2. Koka potatisarna mjuka. Mixa soppan med stavmixer. Tillsätt grädde och smaka av med salt och peppar. Skölj groddar och skaka av vattnet innan de läggs i sopptallrikarna.

3
3. Servera soppan med grovt bröd och nyskuren spickekorv.


Kommentar:
Näringsvärde:
Kcal 465
Fett 19 g
Kolhydrater 57 g
Fibrer 8 g