Du behöver
- 1.5 st purjolök
- 1 msk smör
- 5 st potatis i bitar
- 2 tärning hönsbuljongtärningar eller grönsaksbuljongtärning
- 0.5 dl mellangrädde
- salt och vitpeppar
- groddar och/eller strimlad purjo, mangoldskott till garneri
- 4 st frallor grova, med frön
- 200 g spickekorv
Gör så här
1
1. Klyv och skölj purjon, skär den i tunna skivor. Fräs dem mjuka i smör i en stor kastrull. Lägg i potatisbitarna och häll på 1 liter vatten. Smula i buljong och koka upp.
2
2. Koka potatisarna mjuka. Mixa soppan med stavmixer. Tillsätt grädde och smaka av med salt och peppar. Skölj groddar och skaka av vattnet innan de läggs i sopptallrikarna.
3
3. Servera soppan med grovt bröd och nyskuren spickekorv.
Näringsvärde:
Kcal 465
Fett 19 g
Kolhydrater 57 g
Fibrer 8 g