Du behöver

  • 1 burk (400 g) krossade tomater
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1/2 påse saffran (¼ g)
  • 1/2 dl strimlad bladpersilja
  • 1–2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 1/2 dl ättikslag (se recept intill)
  • 1/2 dl kallpressad rapsolja
  • salt och svartpeppar
  • 8 inlagda sillfiléer
  • strimlad persilja till garnering

Gör så här

Rör ihop alla ingredienser utom sillfiléerna, smaka av med salt och svartpeppar. Skär sillen i rejäla bitar. Vänd ner den i såsen. Ställ kallt i minst ett dygn gärna två. Strö över lite persilja vid servering.


Kommentar:
Ättikslag:
Koka upp 1 dl ättika (12%),
2 dl strösocker med 3 dl vatten i en kastrull. Rör om och låt svalna. (Lagen ger drygt 4 dl.)