Du behöver
- 1 burk (400 g) krossade tomater
- 1 gul lök, finhackad
- 1/2 påse saffran (¼ g)
- 1/2 dl strimlad bladpersilja
- 1–2 pressade vitlöksklyftor
- 1 1/2 dl ättikslag (se recept intill)
- 1/2 dl kallpressad rapsolja
- salt och svartpeppar
- 8 inlagda sillfiléer
- strimlad persilja till garnering
Gör så här
Rör ihop alla ingredienser utom sillfiléerna, smaka av med salt och svartpeppar. Skär sillen i rejäla bitar. Vänd ner den i såsen. Ställ kallt i minst ett dygn gärna två. Strö över lite persilja vid servering.
Ättikslag:
Koka upp 1 dl ättika (12%),
2 dl strösocker med 3 dl vatten i en kastrull. Rör om och låt svalna. (Lagen ger drygt 4 dl.)