Du behöver

  • 10 skiva formfranska kantskurna
  • smör eller smörgåsmargarin
  • 10 st romansallad blad
  • 10 st endivesallad blad
  • 15 cm dansk pastej
  • 200 g rödbetssallad
  • 1 st sats buljongsky se nedan
  • smörgåskrasse och citronrasp

Gör så här

1
Bred brödskivorna och fördela de gröna bladen på mackorna. Fyll endivbladen med rödbetssallad och placera på smørrebrøden. Skär tjocka skivor pastej, lägg på smörgåsarna. Plasta över och kyl.

2
Servering: Pynta med skystavar, krasseklipp och citronrasp.


Kommentar:
Skygelé
Låt 3 gelatinblad mjukna i kallt vatten. Lös en halv kalvbuljongtärning i 2 deciliter hett vatten. Lös gelatinet i buljongen. Låt svalna, häll i plastfolieklädd ask så att vätskan blir ett par centimeter hög. Kyl i ett par timmar. Stjälp upp på skärbräda och ta bort plastfolien. Skiva stavar att garnera med.