Du behöver
- 3 vitlöksklyftor, finhackade
- 1–2 palsternackor, fint tärnade
- 1 msk olivolja
- 1 burk (400 g) körsbärstomater
- + 2 burkar vatten
- 1 tärning grönsaksbuljong
- 1/2 msk honung
- 1 dl småformig pasta, exempelvis gramigna eller risoni
- 1 burk (400 g) kronhjärtan, urkramade och skivade
- 1 burk/tetra borlottibönor (400 g), avspolade
- 1 citron, zesten (det rivna skalet) av hela, saften av halva
- salt och svartpeppar
Gör så här
1
Fräs vitlök och palsternacka i en skvätt olivolja.
2
Tillsätt tomat, vatten, buljongtärning och honung.
3
Tillsätt pastan och låt koka mjuk i soppan.
4
Tillsätt övriga ingredienser och smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Servera med bröd och ost.
Näringsvärde: Kcal 441, Fett 7 g, Kolhydrater 76 g, Fibrer 13 g