Du behöver

  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1–2 palsternackor, fint tärnade
  • 1 msk olivolja
  • 1 burk (400 g) körsbärstomater
  • + 2 burkar vatten
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 1/2 msk honung
  • 1 dl småformig pasta, exempelvis gramigna eller risoni
  • 1 burk (400 g) kronhjärtan, urkramade och skivade
  • 1 burk/tetra borlottibönor (400 g), avspolade
  • 1 citron, zesten (det rivna skalet) av hela, saften av halva
  • salt och svartpeppar

Gör så här

1
Fräs vitlök och palsternacka i en skvätt olivolja.

2
Tillsätt tomat, vatten, buljongtärning och honung.

3
Tillsätt pastan och låt koka mjuk i soppan.

4
Tillsätt övriga ingredienser och smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Servera med bröd och ost.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 441, Fett 7 g, Kolhydrater 76 g, Fibrer 13 g