Du behöver

  • 2 morötter
  • 1 bit (100 g) rotselleri
  • 2 palsternackor
  • 4–6 potatisar
  • 1/2 purjolök
  • 1 liter vatten
  • 2 tärningar fiskbuljong
  • eller 1/2 dl fiskfond
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • salt, peppar
  • 1 paket (200 g) frysta musslor
  • eller 1 burk (à 250 g) musslor
  • alfalfagroddar

Gör så här

1
1 Skala rötter och potatis och skär dem i mindre bitar. Skölj och skiva purjon. Lägg allt i en kastrull, häll på vatten, tillsätt buljongtärningar eller fond. Koka rotsakerna mjuka.

2
2 Mosa rotsakerna grovt med stavmixer. Mixa ner grädden. Späd med lite vatten om soppan känns för tjock. Smaka av med salt och peppar. Koka upp igen.

3
3 Lägg i musslorna och låt dem bli genomvarma. Garnera med färska groddar. Ät grovt bröd till.


Kommentar:
Näringsvärde:
kcal 515
Fett 18 g
Kolhydrater 60 g
Fibrer 9 g