Du behöver
- 2 morötter
- 1 bit (100 g) rotselleri
- 2 palsternackor
- 4–6 potatisar
- 1/2 purjolök
- 1 liter vatten
- 2 tärningar fiskbuljong
- eller 1/2 dl fiskfond
- 1 dl matlagningsgrädde
- salt, peppar
- 1 paket (200 g) frysta musslor
- eller 1 burk (à 250 g) musslor
- alfalfagroddar
Gör så här
1
1 Skala rötter och potatis och skär dem i mindre bitar. Skölj och skiva purjon. Lägg allt i en kastrull, häll på vatten, tillsätt buljongtärningar eller fond. Koka rotsakerna mjuka.
2
2 Mosa rotsakerna grovt med stavmixer. Mixa ner grädden. Späd med lite vatten om soppan känns för tjock. Smaka av med salt och peppar. Koka upp igen.
3
3 Lägg i musslorna och låt dem bli genomvarma. Garnera med färska groddar. Ät grovt bröd till.
Näringsvärde:
kcal 515
Fett 18 g
Kolhydrater 60 g
Fibrer 9 g