Du behöver
- 2-3 stora skivor färsk mager skinka
- salt
- svartpeppar
- 1/2-1 dl lättkesella
- 1 msk fransk honungssenap
- 2-3 msk färsk hackad oregano eller 1 tsk torkad
- Till stekning
- olja eller margarin
- Paprika och bönsallad
- 1 liten röd paprika
- 1/2-1 burk (400 g) naturella röda kidneybönor
- 1 påse (150 g) bladspenat
- 1 msk olivolja
- 1 vitlöksklyfta
- salt
- Att servera till:
- grovt bröd
Gör så här
1
Skär bort eventuellt fett på köttskivorna. Salta och peppra.
2
Blanda kesella, senap och oregano. Bred blandningen över köttskivorna. Vik ihop dem på mitten och fäst med en tandpetare. Spara den senapskesella som inte går åt.
3
Stek köttet i olja eller margarin tills det är genomstekt. Beräkna 2-3 minuter per sida.
4
Kärna ur paprikan och skär den i bitar. Skölj bönorna och låt dem rinna av väl. Skölj spenaten om inget annat anges på påsen.
5
Fräs paprika, bönor och spenat i lite olja i en traktörpanna ett par minuter. Pressa över en vitlöksklyfta och salta lite lätt.
6
Servera det nystekta köttet med en klick av den kvarvarande senapskesellan, bönsallad och bröd. Välj glutenfritt bröd vid celiaki.