Du behöver

  • 2-3 stora skivor färsk mager skinka
  • salt
  • svartpeppar
  • 1/2-1 dl lättkesella
  • 1 msk fransk honungssenap
  • 2-3 msk färsk hackad oregano eller 1 tsk torkad
  • Till stekning
  • olja eller margarin
  • Paprika och bönsallad
  • 1 liten röd paprika
  • 1/2-1 burk (400 g) naturella röda kidneybönor
  • 1 påse (150 g) bladspenat
  • 1 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt
  • Att servera till:
  • grovt bröd

Gör så här

1
Skär bort eventuellt fett på köttskivorna. Salta och peppra.

2
Blanda kesella, senap och oregano. Bred blandningen över köttskivorna. Vik ihop dem på mitten och fäst med en tandpetare. Spara den senapskesella som inte går åt.

3
Stek köttet i olja eller margarin tills det är genomstekt. Beräkna 2-3 minuter per sida.

4
Kärna ur paprikan och skär den i bitar. Skölj bönorna och låt dem rinna av väl. Skölj spenaten om inget annat anges på påsen.

5
Fräs paprika, bönor och spenat i lite olja i en traktörpanna ett par minuter. Pressa över en vitlöksklyfta och salta lite lätt.

6
Servera det nystekta köttet med en klick av den kvarvarande senapskesellan, bönsallad och bröd. Välj glutenfritt bröd vid celiaki.