Du behöver
- 1 kg små färska rödbetor
- vatten
- 150 g mjuk getost utan ”skal”
- 250 g kesella
- 2–3 msk späd timjan
- 4 portioner cous cous, kokt
- 1 burk sköljda kidneybönor
Gör så här
1
Klipp av betblasten, men lämna kvar 5 cm, skölj. Lägg
2
i kastrull och tappa på vatten så det täcker. Koka upp under lock på högsta värme och sänk sedan till medelvärme, med locket på glänt. Sjud betorna 15–25 minuter, beroende på storlek. De är färdiga när blaststjälkarna lossnar lätt.
3
Tag på plasthandskar (mot färg och värme) och skala betorna. Håll varmt under lock.
4
Mosa getosten smulig i bunke, blanda i kesellan. Repa bladen av timjansstjälkarna och vänd i.
5
Blanda bönor och cous cous och servera till. Toppa med rivet citronskal.
Näringsvärde
Kcal 664
Fett 16 g
Kolhydrater 94 g
Fibrer 15 g